MHC Oudenbosch

Inloggen

Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op

Contact

M.H.C. Oudenbosch
hockey
Adres
M.H.C. Oudenbosch
Albanoweg 1a
4731 VG Oudenbosch

0165317470
[email protected]
Postadres
Postbus 121
4730 AC Oudenbosch
Hockey Factory
terug naar vorige scherm
2-9
KNHB

AFSPRAKEN CLUBSCHEIDSRECHTERS (VELD) SEIZOEN 2018 – 2019
 
 
Het is van belang dat clubscheidsrechters de laatste uitgave van het spelreglement hebben gelezen en kunnen toepassen. De hierna genoemde afspraken vullen het spelreglement aan en leggen uit hoe sommige spelregels dienen te worden geïnterpreteerd. Wanneer we ons met zijn allen aan deze Arbitrage Afspraken houden, is er sprake van uniformiteit en kunnen we samen zorgen voor het consistent toepassen van de spelregels.
 
Nieuwe spelregels seizoen 2018 – 2019 1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht. 2. De uitslag of vrije slag voor de verdedigende partij direct na afloop van een strafcorner mag genomen worden met beschermende kleding aan. Let op: het spel hervatten met een self pass met beschermende kleding aan is niet toegestaan.  Nadere toelichting onder het kopje "Wees alert!”
 
Analyseren van de wedstrijd Het managen van het spel is een van de moeilijkste aspecten. Daarom geven we een aantal tips om de wedstrijd vanaf het begin zo goed mogelijk te managen. Gebruik deze om direct duidelijk te maken waar jullie grenzen liggen en wat wel en niet kan. - Creëer ruimte: zorg ervoor dat de bal op de juiste plek genomen wordt en dat iedereen op 5 meter afstand staat. - Wanneer er geduw en getrek in je cirkel is, laat het dan niet doorsudderen maar grijp in. Help je collega hierbij door ‘off the ball’ te kijken. - Het nemen van de juiste beslissing is erg belangrijk. Mocht het voorkomen dat je toch een verkeerde beslissing neemt en iedereen ziet en vindt dat het juist de andere kant op is wees dan niet te ‘groot’ om je beslissing te wijzigen. Echter, laat het spel pas beginnen zodra iedereen weer klaar staat en er geen snelle turnover kan ontstaat.
 
Het beschermen van het technische spel - Probeer  technische spelers te beschermen tegen spelers die er alles aan doen om hen af te stoppen. Technisch hoogwaardig spel gaat altijd boven ‘afbraakhockey’. - Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkel wordt genomen op de plaats van de overtreding. Alle spelers behalve degene die de bal neemt, moeten op minimaal vijf meter afstand staan. Verdedigers die al in de cirkel staan mogen binnen de vijf meter afstand blijven staan. Ze mogen niet actief het spel beïnvloeden of de bal spelen, totdat de bal door een tweede speler is geraakt of de bal vijf meter heeft afgelegd. Het begeleiden van de aanvaller van binnen de cirkel is toegestaan, zolang ze niet de bal spelen of een poging doen de bal te gaan spelen. Nadat de bal vijf meter heeft afgelegd of door een tweede speler is geraakt, mag een verdediger de bal spelen, ook als hij in eerste instantie niet op afstand stond. Niet elk balbezit is voordeel. Een fluitsignaal kan vaak juist meer voordeel opleveren doordat de tegenstander afstand moet nemen. - Wanneer er op een aanvaller in balbezit in de cirkel een overtreding wordt gemaakt en hij wordt naar de zijkant van de cirkel gedreven, levert een SC meestal meer voordeel op dan door te laten spelen. Als iedereen een strafcorner verwacht ga dan niet als enige voordeel geven (keep it simple). - Bij alle elftalwedstrijden is het spelen van de bal boven schouderhoogte, mits niet gevaarlijk, toegestaan. Hierbij blijft het voorkomen van gevaarlijke situaties de hoogste prioriteit. Je zult dus eerder dan voorheen moeten beslissen wie de bal kan spelen en bepalen of je fluit of nog even wacht. Zodra je ziet dat spelers dicht bij elkaar staan en er gaat zeker een duel om de bal ontstaan moet je fluiten. Het lastige is dat nu niet altijd duidelijk is wie de eerste ontvanger is. Een speler mag immers een bal die over hem heen gespeeld wordt met zijn stick boven zijn schouder stoppen of wegslaan. In dat geval moet de betreffende speler zorgen dat dit ongevaarlijk gebeurt. Zodra er gevaar voor de andere partij ontstaat doordat een speler een bal boven zijn schouder speelt maakt hij een overtreding. 
 
 
 
Sportiviteit & respect - Kaarten geef je als straf of als signaal. Probeer dit pas te doen nadat je andere controlemaatregelen (hard fluiten, boos kijken) al hebt toegepast. Het is beter wanneer de
 
 


Hockey.nl

Statistieken

vrijdag 26 april 2019
Aantal leden (info) 298
Nu online 57
Leden met @ 99,0%
SMS Bereik (teams) 75,8%

Mededelingen

Clubcompetitie

1. Zaal MB-2
2. Zaal MC-1
3. Zaal JC-1
4. Meisjes D1
5. Zaal MB-1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
april 0 %
mei 0 %
juni 0 %

Laatste reacties

18-2 16:45 Zaalkampioenen 201
7-6 16:41 MB1 is nu al kampi
21-4 19:15 koningsspelen
19-5 23:23 Dames 30+ Team voo

Wedstrijden quicklinks

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 34% |week: %

Teams