Geschiedenis

MHCO is opgericht in 1982 op initiatief van Ruud Hansen, Frans Hermans en Noek Bosschieter. Zij hadden al langer plannen om in Oudenbosch een eigen hockeyclub op te richten. Het eerste bestuur werd dan ook door hun gevormd. Jarenlang hebben ze zich sterk gemaakt voor de club. 

In de eerste jaren werd het grasveld nog gedeeld met de voetbalvereniging VVO en mocht er ook van hun kantine gebruik worden gemaakt. De club groeide al snel in omvang met veel jeugdteams en meerdere fanatieke veteranenteams. In 1986 kreeg MHCO zijn eerste kunstgrasveld. De opening was zeer feestelijk waarbij de keeper (Yat Sen Wan) zelfs met een parachute op het kunstgras landde. Burgemeester Mangelmans verrichtte de eerste afslag. 

In 1994 werd het huidige clubhuis geopend door burgemeester Neeb. Later is er een aanbouw bijgekomen. De hockeyclub is de afgelopen jaren gegroeid en heeft een gezond ledenbestand van bijna 300 leden waarmee we een volwaardige competitie kunnen spelen. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is dit allemaal mogelijk gemaakt. 

Oud-voorzitters van MHCO: 
Frans Hermans 
K. Hoogerwerf 
Bert Suijkerbuijk 
Marcel Schul 
Toos Ossenblok 
Hans Janse 
Gert Drent
Arnoud Crebolder 
Jurgen Jochims
Merlijn Crebolder